Tocoman Kustannustieto 

 

Yrityksen kustannustieto, älykkyys ja osaaminen. Pala palalta.


Rakentamisessa on tuhansia erilaisia rakennusosia, työsuoritteita ja panoksia. Kokonaiskustannusten laskeminen etenkin isommalle projektille on vähintäänkin haastava tehtävä. Kokemuksen myötä karttuu kuitenkin tietoa siitä, mitä yksittäinen toimenpide käytetyn ajan ja tarvikkeiden osalta maksaa.


Tocoman Kustannustieto tarjoaa 30 vuoden kokemukseen perustuvan informaation valmiina sisältöratkaisuna. Tarjoamme käyttöösi yli

  • 2000 rakennusosan
  • 3300 suoritteen ja
  • 3500 panoksen

valmiit kirjastot, jotka kattavat sekä uudis- että korjausrakentamisen tyypillisimmät kustannukset. Kirjastojen hintatietoja ylläpidetään vuosittain.

Olitpa siis rutinoitunut rakentaja tai vasta aloittamassa uraasi, tämä kattava tietopaketti auttaa hahmottamaan jo aloitusvaiheessa, kuinka paljon resursseja seuraava projektisi vaatii.

Kustannustieto on osa Tocoman Laskenta -kokonaisuutta.

Tocoman Kustannustieto
Tocoman Laskenta

Uusi selainpohjainen määrä- ja kustannuslaskenta on nyt täällä!

Selainpohjaisella määrä- ja kustannuslaskennaohjelmistolla laskenta on entistä helpompaa ja nopeampaa. Lue lisää ja katso esittelyvideo!

Tutustu Tocoman Laskentaan

 

Älykkäät tuoterakenteet automatisoivat rakennusprosessia 

Tocoman Kustannustieto - ylläpidetty, avoin ja muokattava tieto

Ylläpidetty, avoin ja muokattava tieto

Tocoman Kustannustieto on kaikille Tocoman-ratkaisun käyttäjille tarkoitettu tietosisältöratkaisu rakennushankeen älykkääseen tiedonhallintaan. Kustannustieto ja sen tietorakenteet käsittävät niin uudis- kuin korjausrakentamisen tiedot.

  • 2500 rakennusosaa
  • 3000 suoritetta
  • 3000 panosta
Tocoman Kustannustieto - Älykkäät tietorakenteet

Älykkäät tuoterakenteet

Älykäs tuoterakenne käsittää rakennusosat, suoritteet ja niiden panosrakenteet sekä kohdistukset hankintanimikkeille, aikataulutehtäville ja tavoitebudjettiin. Älykkäällä tuoterakenteella voit rakentaa parametroituja tietomalleja, joiden avulla voit automatisoida ja nopeuttaa laskentaprosessia.

Tocoman Kustannustieto - Hyödynnä yrityksen oma tietämys

Hyödynnä yrityksen oma tietämys

Muokkaa, laadi ja ylläpidä yrityksen omat osaaminen, älykkyys ja tietämys tuoterakenteisiin. Tehosta ja vähennä riskiä kustannuslaskelmien laadinnassa ja tuotannon suunnittelussa.

Tocoman Kustannustieto ja panoshinnastot

Meiltä kysytään usein, mistä Tocoman Kustannustiedon hinnastot tulevat ja mitä ovat panokset? Tässä blogitekstissä Tocomanin kokenein kustannuslaskennan ja rakentamisen asiantuntija, Markku Syvälahti, syventyy kustannustiedon sisältöihin ja rakenteisiin. 

Blogissa Markku käy läpi

  • mallirakenteet ja -suoritteet
  • panoshinnastot
  • nimikkeistöt.

Lue blogi →

Tocoman Kustannustieto
Rakentamisen laskenta

Tutustu paremmin rakentamisen laskentaan sisältöjemme kautta 

Blogi | Miksi rakennusprojektin tuotantovaiheen kustannushallinnassa epäonnistutaan liian usein?

Rakennushankkeen tuotantovaiheen kustannushallinnan onnistumisella on keskeinen merkitys rakennusyrityksen kokonaishallintaan.

Tässä blogissa rakentamisen kustannushallinnan asiantuntija Esko Enkovaara käy läpi rakennusprojektin kustannushallinnan kannalta kriittisiä vaiheita ja yleisimpiä kompastuskiviä.

Lue blogi →

Blogi | Mallikohteet vakioivat prosessin, tehostavat laskentaa ja automatisoivat työmaan tuotannonsuunnittelua

Vastuullinen laskija tarvitsee yksittäisen laskentaprosessin aikana satojen panosten hintatietoa, rakentamisen vaihtoehtoisten menetelmien tuntemusta, työmenekkejä jne...

Lue blogista kuinka Tocoman-ratkaisulla toteutettu kustannuslaskelmien pohjana käytetty mallihanke tehostaa ja automatisoi työmaan suunnittelua.

Lue blogi →

Blogi | Kustannuslaskenta hankkeen tietolähteenä?

Työmaalla usein kuulee, ettei kustannusarvion tai tavoitearvion määriin voida luottaa eikä niitä voi käyttää. Tässä blogitekstissä Tocomanin Tuotepäällikkö, Tuomas Palolahti, kertoo miten Tocoman ohjelmilla tuotettu kustannusarvio tukee työmaasi työnsuunnittelua.

Lue blogi →

Webinaari | Kustannuslaskenta & Kustannustieto

Tocoman Kustannuslaskenta on Suomen kehittynein ja monipuolisin rakennusalan kustannuslaskennan ohjelmisto. Uusittu Tocoman BIM3 integroi tehokkaasti tietomallin määrätiedon kustannuslaskentaan.

Katso webinaari ja tutustu ohjelman pääominaisuuksiin tuotepäällikkömme Tuomas Palolahden johdolla. 

Katso nauhoite →

Webinaari | Kustannuslaskenta & Kustannustieto

Tocoman Kustannuslaskenta on Suomen kehittynein ja monipuolisin rakennusalan kustannuslaskennan ohjelmisto. Uusittu Tocoman BIM3 integroi tehokkaasti tietomallin määrätiedon kustannuslaskentaan.

Katso webinaari ja tutustu ohjelman pääominaisuuksiin tuotepäällikkömme Tuomas Palolahden johdolla. 

Katso nauhoite →

Tocoman Kustannustieto ja panoshinnastot - Mitä, mistä ja miksi? 

Mistä hinnastot tulevat? Tässä blogitekstissä pääset syventymään Tocomanin kokeneimman kustannuslaskennan ja rakentamisen asiantuntijan Markku Syvälahden mukana kustannustiedon sisältöihin ja rakenteisiin. 

Lue blogi →

 Kerromme mielellämme, miten lisäät älykkyyttä rakennusprosessiin.

Varaa soittoaika Tonyn kanssa!

 

Kerron mielelläni lisää Tocomanin rakentamisen ohjelmistoratkaisuista. Varaa soittoaika kalenteristani niin katsotaan, miten voimme olla avuksi.

Tony Nordström
Tony Nordström
Myyntipäällikkö
020 742 0218