Laskenta Premium - Valmiit hinnastot. Luotettavat laskelmat.

Markkinoiden ainoa selainpohjainen määrä- ja kustannuslaskentaohjelma, jossa on markkinahintapohjainen kustannustietokirjasto mukana.

Katso de

Katso Laskenta Premiumin demo!

Parhaat työkalut rakentamisen määrä- ja kustannuslaskentaan


Tocoman Laskenta eli Laskenta Premium tarjoaa Suomen kehittyneimmät ja monipuolisimmat ohjelmat rakentamisen kustannus- ja määrälaskentaan. Laskennan ohjelmilla laadit monipuolisesti ja joustavasti eri tarkkuustasoilla kustannusarvioita suunnittelun ohjaukseen ja tuotantoon. Laskenta Premiumin kokonaisuuteen sisältyvät

Tocoman Kustannustieto & Määrälaskenta.

Uudella, ja markkinoiden ainoalla, selainpohjaisella määrä- ja kustannuslaskennan ohjelmistollamme (joka sisältää markkinahintapohjaisen kustannustietokirjaston) laskenta on entistä helpompaa ja nopeampaa. 

Ohjelman selainpohjaisuuden ansiosta ominaisuudet ja toiminnallisuudet kehittyvät nopeasti, ja käyttäjät pääsevätkin nauttimaan jatkuvasti kehittyvän ohjelmiston eduista. Laskennan käyttäjät saavat tehoa työhönsä muun muassa uudistetuista tarjouslaskennan ja tavoitearvion laadinnan työkaluista.

Ohjelman ominaisuuksiin kuuluvat 

Työmaa
Tocoman Kustannustieto
herttoniemi-2020-01-08c
PDF-määrämittaustyökalu
herttoniemi-2020-01-08c
Hankkeen kustannusten yhteenveto
Työmaa
Panostietojen ja hinnastojen hallinta
Työmaa
Määräluetteloiden sisäänluku
Työmaa
BIM3:sta saadun määrätiedon hyödyntäminen
Työmaa
Usean laskijan yhtäaikainen käyttö
Työmaa
Automaattiset päivitykset
Laskenta Premiumin keskeiset toiminnallisuudet & hyödyt
 
Tocoman kustannuslaskenta - kehitetty rakentajille

Kehitetty rakentajille

Laskenta Premium on yli 30-vuoden kokemuksella kehitetty rakentajan tarpeisiin. Ohjelmisto tukee laskennan prosessia sekä rakentamisen monimuotoisuutta mahdollistamalla eri osapuolien yhteistyön. Laskentaa helpottavat laskijalle suunnitellut määrä- ja kustannuslaskennan työkalut sekä valmis rakentamisen hinnasto. Näin laskennassa ei tarvitse koskaan lähteä tyhjältä pöydältä ja laskelmat ovat tarkkoja.

Selainpohjaisen ohjelmiston avulla tieto liikkuu sujuvasti työmaan ja toimiston välillä. Myös hankkeen monimuotoisuuden haasteet pystytään hyvin välttämään ryhmä- ja alakohta- sekä sijaintilaskelmilla.

Tocoman Kustannuslaskenta - kaikki tiedot yhdessä paikassa

Kaikki tiedot yhdessä paikassa

Laskenta Premiumissa laskennan tieto on aina tallessa ja jaettavissa rakennushankkeen eri osapuolien kesken. Esimerkiksi työmaalla ei tarvitse mitata määriä uusiksi, sillä ohjelmistosta voit aina tarkistaa, mistä määrät on mitattu työvaihekohtaisesti. 

Jos hankkeeseen tulee muutoksia, voidaan työmaalla ladata uusin piirustus ja muokata mittauksia vastaamaan uusinta suunnitelmaa. Yritys voi hyödyntää aikaisempia laskelmia viitehankkeina ja oppia näistä, jolloin laskelmat ovat vielä tarkempia ja hankkeet yhä onnistuneempia.

Tocoman Kustannuslaskenta - kaikki hankkeen vaiheet

Kaikki hankkeen vaiheet

Laskenta Premium tukee rakennushankkeen kaikkia vaiheita ja toimii yhteistyötä tukevana alustana. Laskennasta voi aina viedä tietoa eteenpäin toiminnanohjausjärjestelmä Adminettiin, Tocoman Kustannusseurantaan tai muihin taloushallinnon järjestelmiin seurantaa varten. Myös laskelmista saatuja tuntimääriä ja työmääriä voidaan hyödyntää muun muassa Tocoman Aikataulussa. Ohjelmisto tukee siis rakennushanketta kokonaisvaltaisesti toimien niin kustannuslaskijan työkaluna kuin yrityksen yhteisenä tietopankkina.

Tocoman Kustannuslaskenta - määrätiedot sijainneittain

Määrätiedot sijainneittain

Rakenteen ja suoritteiden määrät voidaan kirjata laskelmaan sijainneittain. Sijaintietoa voidaan hyödyntää työmaalla, hankinnoissa ja aikataulusuunnittelussa Tocoman Aikataulussa. Hankkeen useassa sijainnissa olevaa rakennetta tai suoritetta voidaan muokata kerralla yhdessä paikassa. 

Kustannuslaskentaan määrätietoa sijainneittain saadaan Tocoman BIM3:sta ja Määrälaskennasta. Kustannuslaskennasta tieto siirtyy Tocoman Tuotannonsuunnitteluun, Raportointiin, Aikatauluun ja Adminettiin.

Tocoman Kustannuslaskenta - integraatiot

Integraatiot

Tocoman Kustannuslaskenta tukee Suomessa yleisesti käytössä olevia määräluetteloiden siirtomuotoja. Voit siis huoletta ostaa määrät ulkoiselta taholta ja hinnoitella ne kustannuslaskentaohjelmassa.

 

Tocoman Kustannuslaskenta - Älykkäät tietorakenteet

Valmiit hinnastot

Tocomanin laskennan ratkaisussa asiakkaan ei tarvitse lähteä tyhjältä pöydältä. Tocoman tarjoaa käyttöösi yli 2000 rakennusosan, 3300 suoritteen ja 3500 panoksen valmiit kirjastot, jotka kattavat sekä uudis- että korjausrakentamisen. Kirjastojen hintatietoja ylläpidetään vuosittain.

Kaikki tieto on avointa panostasolle asti ja laskijan vapaasti muokattavissa.

Miksi Laskenta Premiumin käyttäjät ovat valinneet ohjelmiston?

"Ohjelmistosta löytyy valmiina lähes kaikki meidän tarvitsemat suoritteet ja panokset, mutta tarvittaessa niitä voi myös muokata. Toteutamme paljon erilaisia hankkeita, joten meille on tärkeää, että laskenta myös mukautuu erilaisiin tarpeisiin. Vielä kun laskentahistoriaa alkaa kertyä, pystymme entistä paremmin peilaamaan uusia laskelmia siihen, kuinka aiemmat laskelmat on rakennettu."

Tero Saikkonen
Toimitusjohtaja

K-S Mestarityö
"Meillä on ollut Tocoman Laskenta käytössä kymmenen vuotta. Kyllä se oli ehdottomasti se ajansäästö, että sehän on hyvä kun meillä on nyt tämä määrälaskenta ja kustannuslaskenta samassa ohjelmassa. Kun jossain toisissa ratkaisuissa, missä määrämittaus ei ole samassa, niin sä joudut muuttamaan määräluettelon erikseen, mutta Tocoman Laskennassa se tulee suoraan."

Henri Kinnunen
Työpäällikkö

nurminen-works-logo
"Tocoman Laskennassa on todella hyvä hallita kokonaisuuksia - eli hankkeen monimuotoisuuden haasteet pystytään hyvin välttämään ryhmä- ja alakohta- sekä sijaintilaskelmilla. Pystytään helposti tarkastelemaan sitä dataa mitä on laskettu."

Matias Moisanen
Laskentapäällikkö

pajala-logo
"Olen käyttänyt Tocomania noin 15 vuotta, eikä sitä ihan nykyisiin muihin ohjelmistoihin pysty vertaamaan. Aiempi ratkaisu, millä olen tehnyt laskentaa silloin monta vuotta sitten, oli koneelle asennettava ohjelma. Se oli vähän kuin Excel. Tocoman sen sijaan on selainpohjainen moniajo-ohjelma, jota useampi pystyy käyttämään samaan aikaan, joten ei näitä voi oikein verrata keskenään. Olen tästä Tocomanista tykännyt, en sitä muuten käyttäisi."

Pasi Kuusisto
Laskentapäällikkö

JATKE_logo

Haluatko siirtyä käyttämään uutta laskentaa?

Lyhyitä videoita laskennasta

Klikkaa kuvaa nähdäksesi video.
Tocoman-Laskenta-Kuvitus1
Video
MITTARYHMÄT
2 min
Tocoman-Laskenta-Kuvitus2
Video
SIJAINNIT
2 min
Tocoman-Laskenta-Kuvitus4
Video
RYHMITTELY
1 min
Tocoman-Laskenta-Kuvitus3
Video
TAVOITEARVIO JA BUDJETOINTI
8 min
Tocoman-Laskenta-Kuvitus5
Video
RAKENNELASKENTA - TILARAKENTEET
6 min
Tocoman-Laskenta-Kuvitus6
Video
BIM3 + TOCOMAN LASKENTA
7 min

RAKENTAMISEN LASKENNAN OPAS

Rakentamisen kustannuslaskentaa voi tehdä yhtä monella tavalla kuin mitä laskijoita on. Kokosimme oppaan, jossa jaamme omia vinkkejämme rakennushankkeiden kustannuslaskentaan sekä kustannuslaskennan filosofiaa. Voit ladata ilmaisen oppaan tästä.

Rakentamisen kustannuslaskennan opas

 

 

Katsotaan yrityksesi työkalut  kuntoon!

Täytä ja lähetä lomake. Otamme yhteyttä viimeistään seuraavan työpäivän aikana!

tocoman-myynti