Tocoman BIM3

Kattavin ja joustavin ohjelmisto koko rakennustuotantoon.

Tiedon hallinnan uusi taso. Tocoman on tarjonnut rakennusalan toimivimman ratkaisun tietomallien hyödyntämiseen jo 20 vuoden ajan. Ajan myötä ymmärrys kasvaa, käytettävyys kehittyy ja ominaisuudet jalostuvat. Siksi uusin BIM (Building Information Modelling) -ohjelmistomme tarjoaa Sinulle kattavimman ja joustavimman  ratkaisun hyödyntää tietomalleja koko rakennustuotannossa. BIM3 mahdollistaa entistä tehokkaammin 5D BIM -periaatteiden soveltamisen koko rakennusprosessiin -  toiminnallisempaan Tocoman tyyliin.

Tocoman BIM3:ssa tietoa pystytään käsittelemään ja jakamaan niin, että sitä voidaan hyödyntää rakennushankkeen kaikissa toiminnoissa ja vaiheissa. Koko rakentamisprosessiin on lisätty visuaalisuus. Esimerkiksi, aikatauluja, kustannuksia ja hankintoja, sekä niiden riskejä pystytään arvioimaan entistä tarkemmin, prosessin hallinta läpi rakennuksen sen koko elinkaaren tehostuu.

Tocoman BIM3

Kokeile veloituksetta!

Tutustu Tocoman BIM3 -ohjelmiston mahdollisuuksiin – tilaa tunnukset kahden viikon veloituksettomaan koekäyttöön tästä.

Tocoman BIM3 yhdistää älykkäästi suunnitelmatiedon tuotantoon 

Tietomallinnus on teknologia, jonka avulla voidaan suunnitelmat  laatia niin että ne sisältävät tiedon digitaalisessa muodossa. Tämä auttaa hallitsemaan rakennusprosessia entistä tehokkaammin tuomalla tiedon ja visuaalisen ulottuvuuden kustannuslaskentaan ja  tuotannon suunnitteluun. BIM3 mahdollistaa entistä tehokkaammin 5D BIM -periaatteiden soveltamisen koko rakennusprosessiin.

Toocman BIM3 Manager

BIM3 Manager

BIM3 Manager on tarkoitettu IFC-mallien tarkastamiseen ja muokkaamiseen laskentaan ja tuotantoon soveltuviksi. Toimintoja ovat muun muassa

  • mallin jakaminen lohkoihin
  • ominaisuustiedon lisääminen objekteihin
  • mallien yhdistely ja törmäystarkastelut.

Tarkastuksen automatisointi ja tarkastussääntöjen käyttö nopeuttavat mallin muokkausta ja tarkastusta. Malleja voidaan tarkastaa yhtä aikaa, ja niistä voidaan kerätä tietoa eri käyttötarkoituksiin.

Tocoman BIM3 Laskenta

BIM3 Laskenta

Tocoman BIM3 Laskenta

  • automatisoi ja visualisoi koko määrätieto- ja kustannusarvioprosessin
  • mahdollistaa määrämittauksen piirtämällä puuttuvat osat malliin
  • sisältää leikkaustoiminnon mallin analysointiin.

Käyttäjä voi avata uusia 3D-ikkunoita eri kriteereillä; visuaalinen vuorovaikutteisuus auttaa laskijaa ja suunnittelijaa kehittämään suunnitelmaa entistä taloudellisemmaksi.

Laskentamoduuli mahdollistaa määrämittauksen piirtämällä puuttuvat osat malliin, kun taas leikkaustoiminto mahdollistaa mallin poikkileikkausten tarkastelun vapaasti valittavista kohdista.

Myös Tocoman Laskennassa voidaan hyödyntää BIM3:sta saatua määrätietoa. 

Tocoman BIM3 Tuotanto

BIM3 Tuotanto

BIM3 Tuotanto tuo tietomallin hyödyt työnjohdolle ja aliurakoitsijoille.

Tocoman BIM3 Tuotanto

  • visualisoi aikataulutiedon
  • näyttää aliurakoitsijoiden työt ja niiden sijainnit
  • tukee Lean-periaatteita.

Aliurakoitsija voi saada yksinkertaisella käyttöliittymällä 3D-näkymään esimerkiksi tulevan viikon omat työt esim. ensi viikon betonointityöt. BIM3 Tuotanto tukee vahvasti myös  Lean-periaatteiden käyttöä.

Mitä rakennusliikkeiden tulee tietää tietomallivaatimuksista? Entä mikä on tietomallinnus vaatimus dokumentti?

Etätoimistolla nauhoitetussa vlogissaan, tietomallinnuksen asiantuntija, Kimmo, vastaa asiakkaidemme usein kysyttyihin kysymyksiin aiheesta ja keskustelee Tocomanin myyntipäällikön Jannen kanssa muun muassa mallin objekteista ja miten näitä hyödynnetään esimerkiksi valmistavan teollisuuden puolella.

Katso vlogi! 

 

 

Haluatko kuulla lisää? Katsotaan yhdessä, miten BIM3 voi auttaa rakennusprojektiasi onnistumaan.

 

Kerron mielelläni lisää Tocomanin rakentamisen ohjelmistoratkaisuista. Täytä lomake, niin minä tai kollegani soittavat sinulle takaisin. 

Tony-Nordström-pyöreä
Tony Nordström
Myyntipäällikkö
020 742 0218