Rakennusliike Oika hyödyntää Tocomanin ja Admicomin ohjelmistoja yrityksensä ohjaamisessa

Rakennusliike Oika

Rakennusliike Oika on lahtelainen, pääosin eteläisessä Suomessa toimiva vuonna 2020 toimintansa aloittanut rakennusyritys. Yritys tekee pääosin saneerausta, muutostöitä sekä uudisrakentamista ja yrityksen tulevaisuuden tavoitteena on keskittyä myös omaan asuntotuotantoon. Huolimatta lyhyestä historiastaan on yrityksen suurin rakennusprojekti 29 asunnon saneeraustyö ja ensimmäisen kokonaisen kalenterivuoden liikevaihto 2,8 miljoonaa euroa.

oika-logo

“Nukun yöni paremmin, kun olen laskenut kohteen hyvin Tocomanilla ja vienyt sen tavoitearviossa Adminettiin, jolloin pystyn seuraamaan rahaa paremmin.”

- Juuso Oikarinen
Toimitusjohtaja ja perustaja

Rakennusliike Oika luottaa yrityksen pyörittämisessä vahvasti Tocomanin sekä Adminetin apuun ja yrityksen kirjanpito on luotettu Admicomin tilitoimistolle. Yritys hankki ensiksi käyttöönsä Tocoman Laskennan ja tämän jälkeen valitsi Adminetin käyttöönsä toiminnanohjaukseen, koska Tocomanilla tehdyn tavoitearvion saa suoraan siirrettyä Adminettiin.

Mihin käytät Tocomanin laskentaa ja kauanko se on ollut sinulla käytössä?

Hankin Tocomanin keväällä 2021, koska tarvitsin urakoiden laskentaa varten työkalun. Hankinnan jälkeen olenkin kaikki urakat sillä laskenut. Se määrälaskenta siinä on tosi hyvä. Kun siihen jaksaa panostaa, niin siitä on todella paljon hyötyä. Sillä saa tosi hyvin mitä tahansa määriä ulos, kun sen tekee oikein. Eniten käytän sitä massoitteluun, minkä tekeminen on niin nopeaa. Siitä se lähtee, käytännössä massoittelen kaikki.

Mitkä ovat Tocomanin tärkeimmät hyödyt?

Luottamus siihen, että sieltä on tosi helppo ottaa nimenomaan massoja ulos. Sitten sieltä pystyy tarkastamaan erilaisia asioita, vaikka päivän teräksen hinnan. Sen jälkeen on tosi helppo tehdä muokkauksia laskentaan ja kaikki rivit muuttuvat automaattisesti sen mukaan. Kyllähän se sellaista varmuutta ja pohjaa luo siihen, ettei kaikki ole oman muistin varassa.

Toinen suuri hyöty on, että saa erilaisia tunnuslukuja samalla ulos. Esimerkiksi jos tietyt pääryhmät maksaa tietyn verran, niin sen avulla on mahdollista arvioida mitä maksaa talotekniikka, niin kuin prosentuaalisesti, että mitä suuruusluokkaa
Vielä se, että sillä saa todella laadukkaan ja ammattimaisen ulkoasun tehdylle laskennalle. Olen aloitteleva yrittäjä ja kun menin pankissa käymään saatuani ison yli kolmen miljoonan urakan, niin piti hankkia vakuuksia ja muuta oleellista. Eihän pankki olisi minulle mitään myöntänyt, jos olisin esitellyt ruutuvihkoa, johon olisin tehnyt laskennan. Eivät he olisi ottaneet minua tosissaan, mutta kun näytän Tocoman Laskennalla tehdyn tavoitearvion, niin se luo uskottavan kuvan.

Avaisitko lisää ajatuksiasi määrälaskennasta?

Siitä saa sen panoksen ulos, että mitä se tarkoittaa, jos on esimerkiksi puurakenteinen ulkoseinä, niin mitä kaikkea siihen tulee. Siihen se on ihan älyttömän hyvä työkalu, koska se ottaa huomioon kaikki pienetkin kuluerät, kuten höyrysulkumuovit, teipit, ruuvit ja kaiken muun mitä siihen panokseen kuuluu. Sitten on helppo alkaa tilaamaan tavaraa, kun katsoo suoraan laskelmasta. Kun jokin vaihe alkaa, niin tietää mitä tavaroita tarvitaan milloinkin.

Sinulla on myös Adminet käytössä. Miten hyödynnät näitä yhdessä?

Hankin Adminetin vähän Tocomanin hankkimisen jälkeen. Otin Adminetin sen takia, että kun lasken Tocomanilla ja teen tavoitearvion, niin pystyn siirtämään sen suoraan tavoitearvioksi Adminetin taloudenhallintaan. Se on syy, minkä takia lähdin Adminettiin mukaan. Se toimii ja kun sen siirron on muutaman kerran tehnyt, niin aika helppoa se on.

Mielestäni järjestelmät toimivat tosi hyvin yhteen, kun laskennan on tehnyt oikein. Nukun yöni paremmin, kun olen laskenut kohteen hyvin Tocomanilla ja vienyt sen tavoitearvioksi Adminettiin. Näin pystyn seuraamaan rahaa.

Lisäksi olen ollut tosi tyytyväinen henkilökuntaan ja minulla on myös kirjanpidon palvelu hankittuna Admicomilta. Kirjanpitäjä on ollut tosi isona tukena oikeastaan kaikessa, kun on ollut uutta asiaa.

Tutustus Rakennusliike Oikan toimintaan osoitteessa oika.fi.

Reaaliaikaista kustannusten seurantaa Admicomin & Tocomanin ohjelmistoilla | Rakennus Kaseva Oy

Rakennus Kasevan toimitusjohtaja, Ville Kari, kertoo lyhyellä videolla, miten yritys hyödyntää Tocomanin laskentaa ja Adminetin järjestelmiä projektinhallinnassa, ja kuinka ohjelmat ovat mahdollistaneet kustannusten reaaliaikaisen seurannan ja tehokkuuden.

Katso video →