Rakennusliike Oika hyödyntää Tocomanin ohjelmistoa yrityksensä ohjaamisessa

Rakennusliike Oika

Rakennusliike Oika on lahtelainen, pääosin eteläisessä Suomessa toimiva vuonna 2020 toimintansa aloittanut rakennusyritys. Yritys tekee pääosin saneerausta, muutostöitä sekä uudisrakentamista ja yrityksen tulevaisuuden tavoitteena on keskittyä myös omaan asuntotuotantoon. Huolimatta lyhyestä historiastaan on yrityksen suurin rakennusprojekti 29 asunnon saneeraustyö ja ensimmäisen kokonaisen kalenterivuoden liikevaihto 2,8 miljoonaa euroa.

oika-logo

“Nukun yöni paremmin, kun olen laskenut kohteen hyvin Tocomanilla.

- Juuso Oikarinen
Toimitusjohtaja ja perustaja

Rakennusliike Oika luottaa yrityksen pyörittämisessä vahvasti Tocomanin apuun ja yrityksen kirjanpito on luotettu Admicomin tilitoimistolle. Yritys hankki käyttöönsä Tocoman Laskennan.

Mihin käytät Tocomanin laskentaa ja kauanko se on ollut sinulla käytössä?

Hankin Tocomanin keväällä 2021, koska tarvitsin urakoiden laskentaa varten työkalun. Hankinnan jälkeen olenkin kaikki urakat sillä laskenut. Se määrälaskenta siinä on tosi hyvä. Kun siihen jaksaa panostaa, niin siitä on todella paljon hyötyä. Sillä saa tosi hyvin mitä tahansa määriä ulos, kun sen tekee oikein. Eniten käytän sitä massoitteluun, minkä tekeminen on niin nopeaa. Siitä se lähtee, käytännössä massoittelen kaikki.

Mitkä ovat Tocomanin tärkeimmät hyödyt?

Luottamus siihen, että sieltä on tosi helppo ottaa nimenomaan massoja ulos. Sitten sieltä pystyy tarkastamaan erilaisia asioita, vaikka päivän teräksen hinnan. Sen jälkeen on tosi helppo tehdä muokkauksia laskentaan ja kaikki rivit muuttuvat automaattisesti sen mukaan. Kyllähän se sellaista varmuutta ja pohjaa luo siihen, ettei kaikki ole oman muistin varassa.

Toinen suuri hyöty on, että saa erilaisia tunnuslukuja samalla ulos. Esimerkiksi jos tietyt pääryhmät maksaa tietyn verran, niin sen avulla on mahdollista arvioida mitä maksaa talotekniikka, niin kuin prosentuaalisesti, että mitä suuruusluokkaa
Vielä se, että sillä saa todella laadukkaan ja ammattimaisen ulkoasun tehdylle laskennalle. Olen aloitteleva yrittäjä ja kun menin pankissa käymään saatuani ison yli kolmen miljoonan urakan, niin piti hankkia vakuuksia ja muuta oleellista. Eihän pankki olisi minulle mitään myöntänyt, jos olisin esitellyt ruutuvihkoa, johon olisin tehnyt laskennan. Eivät he olisi ottaneet minua tosissaan, mutta kun näytän Tocoman Laskennalla tehdyn tavoitearvion, niin se luo uskottavan kuvan.

Avaisitko lisää ajatuksiasi määrälaskennasta?

Siitä saa sen panoksen ulos, että mitä se tarkoittaa, jos on esimerkiksi puurakenteinen ulkoseinä, niin mitä kaikkea siihen tulee. Siihen se on ihan älyttömän hyvä työkalu, koska se ottaa huomioon kaikki pienetkin kuluerät, kuten höyrysulkumuovit, teipit, ruuvit ja kaiken muun mitä siihen panokseen kuuluu. Sitten on helppo alkaa tilaamaan tavaraa, kun katsoo suoraan laskelmasta. Kun jokin vaihe alkaa, niin tietää mitä tavaroita tarvitaan milloinkin.

Tutustu Rakennusliike Oikan toimintaan osoitteessa oika.fi.

Tocoman Laskenta on ollut Nurminen Worksilla käytössä jo 10-vuoden ajan

Meillä on ollut Tocoman Laskenta käytössä kymmenen vuotta. Kyllä se oli ehdottomasti se ajansäästö, että sehän on hyvä kun meillä on nyt tämä määrälaskenta ja kustannuslaskenta samassa ohjelmassa. Kun jossain toisissa ratkaisuissa, missä määrämittaus ei ole samassa, niin sä joudut muuttamaan määräluettelon erikseen ja sitten sä joudut sen määräluettelon uudestaan ajamaan tänne laskentaohjelmaan ja vasta sen jälkeen saat ne muutokset konkreettisesti näkyviin. Tocoman Laskennassa se tulee suoraan.

Katso asiakastarina