Kattava Oy hyödyntää Tocoman Aikataulua työnsuunnitteluun 

Kattava Oy

Kattava Oy on vuonna 1986 perustettu Turun ja Varsinais-Suomen alueella toimiva yritys, joka toteuttaa uudis- ja saneerauskohteiden kattorakentamista niin tiilestä, pellistä kuin huovastakin. Vuonna 2013 yritys siirtyi uuteen omistukseen, kun Jarno Mikkola sai entiseltä työnantajaltaan puhelun kiinnostuksesta ostaa yrityksen toiminta.

Kattava-Jarno-Mikkola

Ehdin välillä tehdä muutaman vuoden kattoasennuksia omalla toiminimellä ennen kuin ostin Kattavan osake-enemmistön. Itsellänikin oli ollut pari työntekijää, mutta olihan se aikamoinen loikka, kun yhtäkkiä työntekijöitä olikin parikymmentä ja suurin osa vielä vanhoja työkavereita. Toiminimikokemuksesta oli kuitenkin alussa paljon apua, kun oli jo vähän nähnyt, mitä yrittäminen on, Jarno Mikkola muistelee.

Mikkolan ohjaksissa yritys on laajentanut toimintaansa sekä maantieteellisesti että toiminnallisesti, sillä nykyään samaan yritysryhmään kuuluvat myös Porista käsin toimiva Kattava Oy Länsi-Suomi, peltiosien valmistukseen erikoistunut Kanttaamo Oy sekä yrityskaupan myötä syntynyt Kattava Saumaus Oy.

Kasvaneen ja laajentuneen toiminnan myötä Kattavan yritysten liikevaihto pyörii nykyään kahdeksan miljoonan luokassa. Yritykset työllistävät yhteensä lähes 50 omaa työntekijää, joiden hyvinvointi on tärkeää ja siihen myös panostetaan.

Tocoman Aikataulun hyödyntäminen työnsuunnittelussa ja seurannassa

Yritys käyttää Admicomin ohjelmistoperheen ratkaisuista Adminet-toiminnanohjausjärjestelmää jokapäiväiseen työtilausten organisointiin ja toteutukseen. Vuosittaiseen työsuunnitteluun käytetään puolestaan Tocoman Aikataulua, jossa työkuormaa tarkastellaan ja muokataan säännöllisesti. Käytännössä aikatauluun kirjataan kaikki vähintään muutaman päivän pituiset työt.

Näin pystymme seuraamaan tilauskantaa eteenpäin ja arvioimaan, minkä verran töitä uskalletaan vielä myydä tai milloin pystytään vastaanottamaan seuraava työ. Koko aikataulu liikkuu töiden kestoja muokatessa, joten asiakkaille on helppo luvata paikkansapitävät toteutusajankohdat. Meidän melko simppeliin työkuorman hallintaan Tocoman Aikataulu on oikein hyvä työkalu ja uskon, että se on sitä myös isompien työmaiden jana-aikataulujen luomiseen.

kattava-logo

Kattavan asiakaskokemustarina on julkaistu Admicom-konsernin asiakaslehdessä 2022. Yrityksen taustoista sekä saavutetuista hyödyistä voit lukea lisää alkuperäisestä artikkelista.

Jatke x tocoman

Tocoman on Jatke-konsernin käytössä urakoiden projektinjohdossa

Olen käyttänyt Tocomania noin 15 vuotta, eikä sitä ihan nykyisiin muihin ohjelmistoihin pysty vertaamaan. Aiempi ratkaisu, millä olen tehnyt laskentaa silloin monta vuotta sitten, oli koneelle asennettava ohjelma. Se oli vähän kuin Excel. Tocoman sen sijaan on selainpohjainen moniajo-ohjelma, jota useampi pystyy käyttämään samaan aikaan, joten ei näitä voi oikein verrata keskenään. Olen tästä Tocomanista tykännyt, en sitä muuten käyttäisi.

Lue asiakastarina