Tocoman on Jatke-konsernin käytössä urakoiden projektinjohdossa


Jatke on vuonna 2009 perustettu yksityisomisteinen rakennusalan konserni. Jatke rakentaa ja korjaa pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun alueilla koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Jatkeella työskentelee noin 380 rakennusalan ammattilaista. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 339 miljoonaa euroa. Jatke-konsernin visiona on kasvaa 2020-luvulla tunnetusti parhaaksi suomalaiseksi rakennusyhtiöksi.

Pasi Kuusisto työskentelee Jatke-konsernin Tampereen alueella toimivan Jatke Pirkanmaa Oy:n laskentapäällikkönä. 

 

Tammikuussa 2023 tuli 4 vuotta täyteen, eli olen ollut Jatke Pirkanmaalla lähes alusta asti. Meitä on nyt kaksi laskentapäällikköä ja tehdään ihan kaikenlaista rakennusliikkeessä tapahtuvaa laskentaa. Jatke rakentaa pääosin toimitiloja ja asuntoja sekä jonkin verran teollisuus- ja liikuntarakentamista. Asiakkaita on laidasta laitaan julkisesta puolesta yksityisiin.

Pasi Kuusisto, laskentapäällikkö


Jatke Pirkanmaa toimii rakennusprojekteissa pääurakoitsijana.

Käytännössä toimitaan projektinjohtourakoitsijana. On meillä muutama oma työmieskin, mutta suunnilleen 80–90 % työstä ostetaan ulkopuolelta, eli käytetään aliurakoitsijoita.

Ratapihankatu toimistotalo.4(kuvaaja Roope Jakonen)

[Kuvaaja: Roope Jakonen]

 

Pitkää käyttökokemusta Tocomanin laskentaohjelmistosta

Kuusisto on käyttänyt Tocomanin laskentaohjelmistoa jo noin 15 vuotta. Tocoman Laskenta on selainpohjainen määrä- ja kustannuslaskentaohjelmisto, joka mahdollistaa tiiviin yhteistyön ja tiedonjaon rakennushankkeen eri osapuolten kesken.

Olen käyttänyt Tocomania noin 15 vuotta, eikä sitä ihan nykyisiin muihin ohjelmistoihin pysty vertaamaan. Aiempi ratkaisu, millä olen tehnyt laskentaa silloin monta vuotta sitten, oli koneelle asennettava ohjelma. Se oli vähän kuin Excel. Tocoman sen sijaan on selainpohjainen moniajo-ohjelma, jota useampi pystyy käyttämään samaan aikaan, joten ei näitä voi oikein verrata keskenään. Olen tästä Tocomanista tykännyt, en sitä muuten käyttäisi.


Kuusiston pitkä työhistoria Tocomanin ohjelmistojen parissa kertoo jo paljon siitä, kuinka vakaa ja luotettava asema Tocomanin ohjelmistoilla on ollut rakennusyritysten laskennassa.

Tammelan puistokatu 31-33 sisäkuvia (Mikko Karekivi photography)

[Kuvaaja: Mikko Karekivi photography]

 

Tocoman Tuotannonsuunnittelu apuna tavoitteiden kirjaamisessa

Jatke Pirkanmaalla Tocomanin ohjelmistoja on hyödynnetty myös tavoitteiden kohdistamisessa Tocoman Tuotannonsuunnittelun kautta. Tuotannonsuunnittelu yhdistää laskennan tuotantoon, jonka avulla projektille voi luoda alustavan tuotantosuunnitelman, tavoitearvion ja hankinnan ryhmittelyt. 

Hyödynnetään Tocomanin ohjelmistoja laskennan lisäksi myös niin, että projekteista tehdään tavoitteet Tuotannonsuunnitteluun, jossa on tavoitteen kohdistus ja aikatauluohjelma. Luvut tulevat Tocomanin puolelta ja ne siirretään sitten taloushallinnon puolelle.

Tammelanpuistokatu 31-33.10 (Kuvaaja Roope Jakonen)

[Kuvaaja: Roope Jakonen]

 

Tietokantojen käyttövarmuus tuo turvaa

Pitkä aika Tocomanin ohjelmistojen parissa on vakuuttanut Kuusiston luotettavuudella ja käyttövarmuudella. Laskentatyö on sujunut saumattomasti.

Tätä kun on käyttänyt todella pitkään, niin onhan se toiminut. Hyvin harvoin on ollut mitään ongelmia tai aiheuttanut laskentatyöhön haasteita. Se on ehdottomasti ollut paras ominaisuus tässä vuosien varrella, että ohjelmisto on toiminut mutkattomasti. 

Tocoman pitää lisäksi asiakkaan tietokannat tallessa, eikä mikään tärkeä projekti ole taulukkotiedostojen säilömisen varassa. Tiedot ovat helposti käytettävissä ja löydettävissä reaaliajassa koko työtiimille.

Tocomanissa tietokanta on turvassa ja se tulee säilymään periaatteessa varmemmin kuin esimerkiksi Excelissä. Lisäksi moniajomahdollisuudet ja panoskirjastot tuovat lisäarvoa, joka kannattaa hyödyntää.

Ratapihankadu tavara-asema.1(Kuvaaja Roope Jakonen)

[Kuvaaja: Roope Jakonen]

 

Tocoman sopii monenlaiseen rakennusurakointiin

Tocomanin ohjelmistot vaikuttaisivat Kuusiston arvion mukaan soveltuvan monenlaisille rakennusalan yrityksille. Yritys saa käyttöönsä hyödyllisiä ominaisuuksia, joilla projekteja pystyy hallitsemaan kokonaisuuksina helpommin.

Tocoman sopii kaikille yrityksille, joilla on tarve laskea ja hyödyntää näitä ominaisuuksia.

Kuusisto arvioi myös, että Tocomanilla voisi säästää aikaa suuremmissa rakennusprojekteissa.

Ajallisesti siinähän säästää, kun Tocomanilla pystyy useampi osallistumaan yhtä aikaa isompaan hankkeeseen tarpeen mukaan.

Jatke päivittää pian Tocoman Laskennan uuden selainpohjaisen version käyttöönsä. Kuusisto odottaakin jo mielenkiinnolla pääsevänsä näkemään, kuinka ohjelmisto on kehittynyt.

Odotan innolla tätä uutta versiota, että miten tämä lähtee toimimaan ja kuinka se tekee Tocoman Laskennasta vieläkin paremman työkalun.

 

Lue lisää Tocoman Laskennasta

Pajala Yhtiöt arvostaa kuinka Tocoman Laskenta hyödyntää rakennekokonaisuuksia

Tocomanin Laskenta on mahdollistanut rakennushankkeiden kokonaisvaltaisen hyödyntämisen. Ohjelmisto on myös tuonut selvää taloudellista ja ajallista säästöä yrityksen arkeen.

Katso Pajala Yhtiöiden asiakaskokemusvideo täältä.